Vanhaezebrouck: "Racing Genk is een voorbeeld voor alle eersteklassers"

Joris De Wolf
| 7 reacties
Vanhaezebrouck: "Racing Genk is een voorbeeld voor alle eersteklassers"
Foto: © SC

De nederlaag tegen Racing Genk betekende voor KV Kortrijke en einde aan een reeks van vijf overwinningen op rij. "Er zat zeker en vast een gelijkspel in, maar nu focussen we ons volledig op de wedstrijd van zaterdag tegen Oostende."

“Uiteraard ben ik ontgoocheld”, zegt Vanhaezebrouck op de wekelijkse persconferentie. “Als je de volledige wedstrijd bekijkt moet je concluderen dat er meer in zat. Racing Genk had eigenlijk maar twee goede kansen via De Ceulaer. Maar in het voetbal draait het om doelpunten maken.”

“Bij het doelpunt van Vossen waren we veel te braaf”

Met een schitterende omhaal besliste Genk-kapitein Jelle Vossen de wedstrijd. “Eigenlijk mag die goal nooit vallen. We waren op dat moment te braaf in de verdediging. Op zulke fases moet je als verdediger met lijf en leden naar die bal gaan. Als je dat doet, dan fluit de scheidsrechter altijd voor gevaarlijk spel.”

De oefenmeester van KVK had lovende woorden voor de coach en de medische omkadering van Racing Genk. “Onze medische staf was nog een KVK-speler aan het verzorgen toen Tomasevic zich blesseerde. Mario Been deed meteen teken naar zijn bank om de Genkse verzorgers in te schakelen en ons uit de nood te helpen. Een fantastisch gebaar van de Limburgers en in het bijzonder van Mario Been. Op dat vlak is Genk een voorbeeldploeg voor alle eersteklassers.”

“Eenvoudige wedstrijden bestaan niet in deze competitie”

Vanhaezebrouck verwacht zaterdag een moeilijke wedstrijd. “We moeten de draad opnieuw oppakken. Het wil niet zeggen omdat we een wedstrijd verliezen dat we onze kop moeten laten hangen, integendeel. We gaan er alles aan doen om voor onze eigen supporters de drie punten te pakken, al zal het niet makkelijk worden. Eenvoudige wedstrijden bestaan er niet in deze competitie.”

“We moeten er van profiteren dat we voor eigen volk spelen. Het is onze enige thuismatch in vijf wedstrijden. Met een 3 op 6 tegen Bergen en Genk mogen we niet klagen. Na zaterdag wachten er ons nog verplaatsingen naar Cercle Brugge en OH Leuven. We willen onze fans verwennen door er een voetbalfeest van te maken en uiteraard de punten thuis te houden”, besluit Vanhaezebrouck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties