Courtois wordt een Chelsea-legende

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Courtois wordt een Chelsea-legende
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com kijkt de komende weken in de glazen bol van het nieuwe Football Manager 2014. We bekijken hoe het de 25 meest recent opgeroepen Rode Duivels verging in hun carrière. Vandaag is onze nummer één, Thibaut Courtois, aan de beurt.

Clubniveau

Na zijn uitleenbeurt aan Atlético Madrid speelt onze nationale nummer één meteen Petr Cech uit het doel bij Chelsea. In totaal heeft hij in 2025 544 officiële wedstrijden op de teller. In maar liefst 147 van die confrontaties hield Courtois de nul. Met Chelsea won hij twee maal de Premier League. Ook de FA Cup en de League Cup staan elk twee keer op het palmares van de boomlange doelman.

Nationale ploeg

Bij de Rode Duivels blijft Thibaut Courtois de onbetwiste nummer één. Maar liefst 129 caps verzamelt de doelman op 33-jarige leeftijd. Een trofee kon hij nog niet op de schouw zetten, maar in 2025 zit hij nog steeds in de selectie. Het Europees Kampioenschap in eigen land in 2028 kan een doel zijn.

Eretitels

Thibaut Courtois wordt maar liefst vier keer tot beste doelman in de Premier League gekroond. Verder prijkt hij twee maal in het elftal van het Wereldkampioenschap. In 2014 zit hij nog op de bank (Iker Casillas krijgt dan de eer), maar in 2018 staat hij in doel.

Kijk zelf hoe het de andere Duivels vergaat!

Haal Football Manager in huis en probeer de carrières van Sir Alex, Monsieur Wilmots, Señor Guardiola of The Special One te evenaren. Naast PC en Mac is het nu ook beschikbaar voor Linux. U kan het spel HIER bestellen. Het enige waar u moet voor uitkijken is de verslavingsfactor. Zorg tijdens het spelen steeds dat de kat voldoende eten heeft, steek eventueel The Notebook in de DVD-speler voor vrouwlief en probeer dan eeuwige roem te vergaren als coach.

Bent u benieuwd naar de prestaties van de andere Rode Duivels? Klik dan HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties