Mourinho: "Iedereen verdient om te spelen"

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Mourinho: "Iedereen verdient om te spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea-coach Mourinho kampt momenteel met positieve selectieproblemen. De Portugees kan rekenen op een volledig fitte kern en moet dus enkele moeilijke keuzes maken voor de moeilijke verplaatsing naar Newcastle.

Chelsea won zijn voorbije zes wedstrijden en heeft in de Premier League slechts twee punten achterstand op leider Arsenal. Tijdens de laatste match, in de League Cup tegen datzelfde Arsenal, kregen een aantal spelers de kans om zich te bewijzen. Onder meer Mata speelde een uitstekende wedstrijd, maar ook De Bruyne, Willian, Eto’o en Essien deden hun best om de coach te overtuigen van hun kwaliteiten.

Mourinho geeft toe dat het niet altijd makkelijk is om een selectie te maken. “Het is niet gemakkelijk om spelers thuis of op de bank te laten, want iedereen verdient om te spelen. Ik ben onrechtvaardig met de spelers die ik niet selecteer, omdat ze er alles aan doen om te spelen. Het is een moeilijk gevoel voor mij.”

Zaterdag maakt Chelsea de verplaatsing naar Newcastle. Mourinho heeft weinig goede herinneringen aan St James’ Park, want hij kon er tot nog toe slechts één keer winnen. In 2006 pakte hij er zijn enige zege in de League Cup. “Het wordt een van de moeilijkste matchen van het seizoen in St James’ Park, maar we willen proberen om te blijven winnen.”, aldus de Portugese coach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties