"Wilmots verdient minder dan Leekens"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
"Wilmots verdient minder dan Leekens"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalbond wil het contract van Marc Wilmots verlengen. De bondscoach hield de voorbije maanden de boot af, maar zal wellicht na de jaarwisseling een nieuwe overeenkomst tekenen. "Hij kost trouwens minder dan Georges Leekens", verrast Philippe Collin.

De Rode Duivels gaan naar Brazilië. Hier en daar valt te horen dat Dick Advocaat en Georges Leekens het pad effenden voor de triomftocht van Marc Wilmots, maar Das Kampfschwein is wel de man die de nationale ploeg de weg naar het wereldkampioenschap toonde.

De voormalige aanvaller van onder meer Standard, Schalke 04 en Bordeaux blijkt bovendien allesbehalve op een zak geld te zitten. “Advocaat was naar Belgische normen een dure vogel”, vertelt Philippe Collin in Sport/Voetbalmagazine. “Maar in Rusland verdiende hij het tienvoudige. Leekens had een lichter contract dan de Nederlander. Wilmots? Zijn contract ligt lager dan dat van zijn voorganger.”

Al zal de selectieheer daar niet rouwig om zijn. Bovendien wacht hem een royale contractverbetering na het behalen van de kwalificatie voor het WK. “De Rode Duivel behaalden 26 punten tijdens de kwalificatiecampagne. Wilmots streek dus een pak premies op.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties