Overzicht Italië: Napoli wint moeizaam, crisis compleet bij Milan

Joris De Wolf
| 9 reacties

In de Serie A werden er vandaag drie wedstrijden van de elfde speeldag afgewerkt. Napoli won met enige moeite van Catania. Milan verloor in eigen huis van Fiorentina. Eerder op de avond won Juventus zijn wedstrijd tegen Parma.

Napoli – Catania: 2-1

Napoli, met Dries Mertens op de bank, begon het sterkst aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen scoorde Calléjon de openingsgoal. Nog geen vijf minuten later verdubbelde Hamsik de score. Nog eens vijf minuten later kon Lucas Castro ongehinderd de aansluitingstreffer scoren.

Na de pauze had de thuisploeg het betere van het spel. Zowel Higuain, Hamsik als Raúl Albiol stuitten op een ijzersterke Andujar. Echt dreigen kon Catania niet meer doen waardoor de drie punten in Napels bleven. Mertens viel in de slotfase nog in.

AC Milan – Fiorentina: 0-2

De bezoekers uit Fiorentina hadden het overwicht in de eerste helft en dat resulteerde op het halfuur in een eerste doelpunt. Een vrije trap van Vargas week af en belandde in het doel van Gabriel. Milan kon geen vuist maken in de eerste helft.

Ook na de pauze dicteerden de bezoekers de wet. Borja Valero scoorde op vijftien minuten voor het einde de 0-2 waardoor Milaan hun hoop op een overwinning definitief mocht opbergen. Massimiliano Allegri mag zich nu echt zorgen beginnen maken om zijn job.

Parma – Juventus: 0-1

Eerder op de avond won Juventus zijn wedstrijd op het veld van Parma. Een verslag van die match vindt u HIER.