Penaltynemer De Witte: "Stress niet bovenhand laten nemen"

Penaltynemer De Witte: "Stress niet bovenhand laten nemen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen kon gisteren Zulte Waregem bedwingen dankzij een penaltygoal van Seth De Witte in de slotfase van het duel. De jongens van Harm van Veldhoven lijken het juiste ritme eindelijk gevonden te hebben.

Een punt gaan meegraaien in Zulte Waregem is immers niet iedereen gegeven. "We wisten dat Zulte Waregem een goed voetballende ploeg is en dat wij goed georganiseerd moesten voetballen", aldus Seth De Witte. "Dat lukte goed, maar had ook als gevolg dat de eerste helft dicht zat en dat er weinig te beleven viel. Na de rust hebben we geprobeerd om toch iets meer te brengen en dat is ook gelukt. We gaven tegen een sterke tegenstander weinig weg en pakten op de valreep nog een punt dus ik ben tevreden."

De Witte doet het verhaal van zijn strafschop. "Al bij al is 2-2 een logische uitslag. Ook vandaag kwam er veel druk op mijn schouders terecht omdat ik de penalty nam. Het komt er gewoon op aan om de stress niet de bovenhand te laten nemen. Ik bleef rustig en trapte de bal voorbij de doelman."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties