Reactie Praet: "Met vertrouwen tegen Benfica"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Praet: "Met vertrouwen tegen Benfica"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dennis Praet vertolkte gisteren een opvallende rol in het Parc des Princes. RSC Anderlecht pakte dan ook een puntje tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. "Dit is toch één van mijn mooiste Europese herinneringen."

Cédric De Volder in Parijs

RSC Anderlecht sprokkelde gisteren in De Lichtstad een eerste puntje in deze Champions League. Vooral Dennis Praet kreeg door John van den Brom een cruciale rol toebedeeld. De middenvelder fungeerde in balverlies als flankverdediger en legde een pak kilometers af. “Ik ben kapot”, aldus Praet na afloop. “Ik dacht wel nog eventjes door te kunnen bij mijn vervanging, maar eigenlijk was het vat af.”

Bovendien had de 19-jarige Leuvenaar – die het shirt van Gregory van der Wiel kon bemachtigen - een voet in het paars-witte doelpunt. “Ik kreeg vooral de opdracht om mijn defensieve taken op te knappen. Bij het doelpunt leverde ook Sasha Kljestan uitstekend werk, terwijl Demy de Zeeuw de thuisdoelman geen kans liet. Of ik een toekomst heb op de rechterflank? Ik denk dat mijn beste positie nog steeds de nummer tien is.”

"Beste positie is nog steeds nummer tien"

“We geloofden voor de aftrap echt wel in onze kansen”, gaat Praet verder. “In de eerste helft legden we bij momenten enorm goede combinaties op de mat, maar na de rust toonde PSG zich sterker. Al kwam dat doelpuntje wel als een geschenk uit de hemel. We deden er simpelweg alles aan om hier niet onderuit te gaan.”

Op de volgende speeldag komt SL Benfica op bezoek in het Astridpark. Een overwinning betekent meteen een goede kans op Europese overwintering. “We kunnen met vertrouwen tegen de Portugezen aan de bak”, besluit Praet. “De overwinning is dan ook ons enige doel? Of dit gelijkspel mijn mooiste Europese herinnering is? Ja, samen met de overwinning van vorig seizoen tegen Zenit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties