STVV kaapt de overwinning weg op het veld van Eupen

Joris De Wolf
| 6 reacties

In de tweede klasse ging de openingswedstrijd van de vijftiende speeldag tussen Eupen en Sint- Truiden. In een razend spannende wedstrijd trokken de Limburgers aan het langste eind. Het werd 1-2 in het Kehrweg stadion.

Eupen startte het best aan de wedstrijd. De troepen van Tintin Marquez hadden het overwicht en dat resulteerde in een paar kansen. STVV-doelman Davy Schollen moest enkele keren gepast tussenkomen. Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers op een diefje op voorsprong. Vanuit een scherp hoek scorde Guy Dufour het openingsdoelpunt.

Echt lang konden de Kanaries niet profiteren van die voorsprong. Amper twee minuten later bracht Nils Schouterden Eupen langszij met een heerlijke vrije trap. Voor de ex-STVV’er zijn tiende doelpunt van het seizoen. Na de gelijkmaker viel de wedstrijd compleet stil, logischerwijze werd er niet meer gescoord voor de pauze.

Na de koffie bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Twintig minuten voor affluiten leverde Guy Dufour een afgemeten voorzet af aan het adres van Grégorty Dufer. De voormalige Standard-speler twijfelde niet en kopte de bal voorbij de Duitser Deumeland. Het slotoffensief van Eupen leverde niets meer op waardoor Sint-Truiden met de punten ging lopen.

Door deze overwinning hebben de geelhemden nu evenveel punten als Eupen en delen dus de leiding in tweede klasse.