Wie haalde het team van de week?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

De competitie is halverwege en Standard mag zich herfstkampioen noemen. Ook dit weekend gingen de redacteurs van Voetbalkrant.com op pad langs de Belgische velden en kwamen ze terug met hun bevindingen.

In doel opteren we voor Eiji Kawashima. De Japanner heroverde zijn plaats onder de lat bij Standard na blessureleed en stelde allesbehalve teleur. Bij de kopbal van Duarte had hij nog geluk, maar op de inzet van Lestienne pakte hij uit met een geweldige reflex.

Achterin kiezen we voor Meunier, Mechele, Mbemba en Tshimanga. Meunier en Mechele speelden een dijk van een match tegen Standard en waren beiden voor een groot stuk verantwoordelijk dat blauw-zwart de nul hield tegen Standard. Mechele voorkwam een zo goed als gemaakt doelpunt door zich in extremis voor de bal te gooien.

Ook uit die andere topper komen dus twee verdedigers. Mbemba trok de lijn van de voorbije weken door en bekroonde een sterke prestatie met alweer een treffer. Ook Tshimanga blijft op een hoog niveau acteren. Op de linksachter van Genk viel niets aan te merken, al kon hij als enige van onze verdedigers de nul niet houden.

Op het middenveld heel wat creatieve spelers die dit weekend voor heel wat gevaar zorgden. Patosi etaleerde zijn goeie vorm tegen KV Mechelen en was een ware gesel voor zijn rechtstreekse tegenstanders. Carcela was dan weer de gevaarlijkste man bij Standard. De Marokkaanse linkspoot sneed meer dan eens gevaarlijk naar binnen, maar Ryan kon zijn beste poging van de lijn keren.

De Zeeuw verdient zijn selectie omdat hij eindelijk écht naar zijn oude niveau lijkt toe te groeien. De Nederlander ging zondag voorop in de strijd en gidste zijn jonge ploegmaten op die manier langs een tienkoppig Genk. Conte tot slot, was het grootste lichtpunt bij Zulte Waregem, dat zonder veel problemen won van Waasland-Beveren. De Guineeër lokte een penalty uit die de 1-0 inleidde.

Voorin nog twee spitsen: Dutra en Ruytinx. Die eerste is weliswaar geen echte spits, maar Peter Maes opteerde toch om de Braziliaan uit te spelen als vervanger van de geschorste Harbaoui. Met succes, want Dutra speelde een sterke partij en scoorde twee doelpunten. Ruytinx was nog maar eens belangrijk voor OHL. De sterke spits scoorde de eerste goal en was ook betrokken bij de 2-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties