Boskamp verwacht boeiende barrages: "Iedereen kan van iedereen winnen"

Joris De Wolf
| 0 reacties
Boskamp verwacht boeiende barrages: "Iedereen kan van iedereen winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komende vrijdag staan de vier heenwedstrijden van de barrages voor het WK in Brazilië op het menu. Voetbalkrant.com blikt samen met analist Johan Boskamp vooruit op die wedstrijden. "Jammer dat Portugal of Zweden niet zal kunnen meedoen."

Door Joris De Wolf

Portugal – Zweden
Portugal tegen Zweden dient zich aan als de absolute topaffiche in deze barragewedstrijden. Het wordt een strijd tussen twee van de beste voetballers op deze planeet. Cristiano Ronaldo vs Zlatan Ibrahimovic. “Een heel spijtige zaak voor het voetbal”, zegt Johan Boskamp in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Eigenlijk zou ik geen keuze willen maken.”

“Portugal heeft intrinsiek meer inhoud dan Zweden. Natuurlijk moeten we de wedstrijd afwachten. Maar zet alle namen van Portugal en Zweden op een rij, dan zal je vaststellen dat Portugal meer klasse heeft. Het is gewoon doodjammer dat we ofwel Ibrahimovic ofwel Ronaldo niet zullen bezig zien op het WK.”

Oekraïne – Frankrijk
Frankrijk had geen geluk door in de groepsfase uit te moeten komen tegen regerend Europees- en Wereldkampioen Spanje. Oekraïne eindigde knap tweede in een groep met Engeland, Polen en Montenegro. “Het wordt een zeer open wedstrijd.”

“Frankrijk is voor mij geen favoriet. Ik heb Les Bleus enkele wedstrijden aan het werk gezien, bijvoorbeeld tegen België,en ik was helemaal niet onder de indruk. Ze zaten in de groep met Spanje, maar Spanje is niet meer wat het geweest is. Bovendien lieten ze punten liggen tegen een ploeg als Georgië.”

“Oekraïne heeft zoals altijd een zeer goede lichting. Ik verwacht dat ze het Frankrijk niet cadeau zullen geven. Alleszins kunnen we concluderen dat het interessante wedstrijden zullen worden. Iedereen kan van iedereen winnen.”

Morgen blikt Johan Boskamp vooruit op die andere twee wedstrijden: Kroatië – Ijsland en Roemenië – Griekenland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties