Rode Duivels moeten penalty's niet vrezen op het WK

Joris De Wolf
| 3 reacties
Rode Duivels moeten penalty's niet vrezen op het WK
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Leandro Bacuna, de Nederlandse ploegmaat van Christian Benteke bij Aston Villa, opperde dat hij het wel zag zitten om vaste penaltynemer van The Villians te worden. Normaliter is het Benteke die de strafschoppen neemt, maar hij miste de vorige twee.

Toch moeten onze Rode Duivels zich geen zorgen maken als het om de knikkers gaat. Als een wedstrijd op het WK uitdraait op een strafschoppenserie zijn er nog genoeg Rode Duivels die het gewoon zijn hun verantwoordelijkheid te nemen. Naast Benteke zijn er nog vier andere internationals die vaste penaltynemer zijn bij hun club.

Eden Hazard
Afgelopen weekend zette Hazard nog feilloos een elfmeter om in de wedstrijd tegen West Bromwich Albion. Normaal is Frank Lampard de vaste man, maar bij zijn afwezigheid neemt de 22-jarige vleugelspeler die taak ter harte. Ook bij de Rode Duivels is Hazard de vaste penaltynemer.

Timmy Simons
Timmy Simons staat al zijn volledige carrière bekend als de ideale man om penalty’s om te zetten. In het verleden was hij ook bij de nationale ploeg de aangewezen persoon. Het valt maar zelden voor dat hij er eentje mist.

Jelle Vossen
Racing Genk-aanvoerder Jelle Vossen is net als Hazard en Simons een koele kikker als het gaat om strafschoppen om te zetten. Bij de Limburgers is hij de vaste penaltynemer. De vraag blijft natuurlijk of Vossen zich in de nationale selectie voor het WK kan knokken. Met spelers als Lukaku en Benteke is de concurrentie loodzwaar op de positie van diepe spits.

Romelu Lukaku
Lukaku scoorde vorig seizoen enkele keren op strafschop voor West Bromwich Albion. Afgelopen zomer kreeg zijn vertrouwen wel een serieuze knauw. Hij moest van José Mourinho de beslissende elfmeter trappen in de finale van de Europese Supercup. Lukaku miste waardoor Chelsea kon fluiten naar de overwinning.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties