Van der Elst: "Waarom Meunier niet aan aftrap brengen?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 47 reacties
Van der Elst: "Waarom Meunier niet aan aftrap brengen?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het tweeluik Colombia - Japan komt eraan. Voor onze Rode Duivels meteen de eerste wedstrijden na de WK-kwalificatie. Nochtans liet Marc Wilmots zich de voorbije maanden allesbehalve positief uit omtrent oefenwedstrijden. Wat is dus het nut van de huidige oefencampagne?

Door Cédric De Volder

De Rode Duivels bereiden zich momenteel voor op de oefenwedstrijden tegen Colombia en Japan. Op die manier is de spelersgroep nog eens samen en kunnen de banden worden aangehaald. Franky Van der Elst ziet echter nog een pak andere voordelen aan deze oefencampagne.

“Colombia en Japan zijn WK-gangers”, aldus de voormalige Rode Duivel in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het toernooi begint pas volgend jaar, maar ondertussen hebben we beide landen aan het werk gezien zonder naar de andere kant van de wereld te moeten vliegen. Misschien komen we hen ook tegen in Brazilië, hé. In dat opzicht zijn die wedstrijden waardevol.”

"Komen die landen misschien tegen in Brazilië"

Maar dat is lang niet het enige. Vooral de keuze van Marc Wilmots bevalt Van der Elst. “We krijgen met compleet andere speelstijlen te maken. Japan speelt vinnig voetbal, terwijl het er bij Colombia een pak rustiger zal aan toegaan. Maar dat wil niet zeggen dat het niveau minder zal zijn. Er loopt daar nog altijd ene Radamel Falcao rond, hé.” (lacht)

“Het is ook een ideaal moment om elke jongens opnieuw speelminuten te gunnen”, gaat The Fox verder. “Simon Mignolet zal normaal gezien onder de lat staan, maar ook Toby Alderweireld en Kevin De Bruyne speelden de laatste weken niet al te veel partijen. Bovendien zal ook Radja Nainggolan willen tonen wat hij in zijn mars heeft.”

"Waarom Meunier niet laten spelen?"

En wat met Thomas Meunier? De flankverdediger van Club Brugge zit voor het eerst in de selectie. Zal hij meteen op speelminuten mogen rekenen? “En waarom niet?”, besluit Van der Elst. “Zo’n jongen kan je niet beoordelen op enkele trainingen. Ik zie hem zelfs het liefst aan de aftrap staan. Zo’n oefeninterlands verwateren meestal na vijf vervangingen en dan zie ik er geen nut meer in. Al zal Wilmots er rekening mee moeten houden dat hij wellicht last zal hebben van zenuwen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties