Analyse Het herfstrapport van Waasland-Beveren: onvoldoende

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Het herfstrapport van Waasland-Beveren: onvoldoende
Foto: © SC

Met 15 speeldagen op de teller is de Jupiler Pro League halfweg. Wie ligt op koers en wie blijft onder de verwachtingen? Dagelijks nemen we, samen met een speler, twee teams onder de loep om een tussentijdse balans op te maken. Op de vijftiende plaats vinden we Waasland-Beveren.

De ambitie

Waasland-Beveren slaagde er vorig seizoen in om te overleven in eerste klasse. De toenmalige promovendus beleefde vooral toen Glen De Boeck het roer overnam een goeie periode en verzamelde uiteindelijk dertig punten en de bijbehorende dertiende plaats. De opzet dit seizoen was simpel op de Freethiel: het debuutseizoen in eerste klasse herhalen en indien mogelijk zelfs net iets beter doen.

De cijfers

Daar kwam echter weinig van in huis. Waasland-Beveren haalde een pak nieuwe spelers en niet iedere aankoop liet een even sterke indruk na. Glen De Boeck kreeg het vuur niet in de ploeg en werd onlangs vervangen door Bob Peeters.

Het voetbal oogt dan misschien al wat beter dan onder De Boeck, voorlopig kon de ex-coach van Cercle Brugge en AA Gent nog geen punten pakken. Na vijftien speeldagen bengelt de club dan ook op een troosteloze voorlaatste plaats met 9 punten (één zege en zes gelijke spelen).

Het rapport

De tussentijdse balans voor Waasland-Beveren is dan ook allesbehalve positief. De vele zomertransfers lijken de club de das omgedaan te hebben en vooral het gebrek aan scorend vermogen is schrijnend bij de Waaslanders.

Het feit dat Siebe Blondelle, Robin Henkens en Dalibor Veselinovic gedeeld topschutter zijn met ieder twee doelpunten zegt meer dan genoeg. Maar er zijn niet alleen problemen in de voorhoede, ook achterin knelt het schoentje.

Karim Belhocine en Rami Gershon vielen geblesseerd uit en die leemte werd eigenlijk nooit opgevuld. Het ziet er niet al te rooskleurig uit voor Waasland-Beveren, maar het is aan Bob Peeters om het tegendeel te bewijzen.

Henkens: “Met plaats 14 zal ik al héél blij zijn”

Robin Henkens verruilde in het tussenseizoen KV Mechelen voor Waasland-Beveren. Het jeugdproduct van KRC Genk zit wat met een dubbel gevoel: “Ik speel dit seizoen dan wel iedere week, maar deze situatie is echt voor niemand fijn. Dit scenario had ik nooit in gedachten. Integendeel, ik had me echt meer voorgesteld bij dit seizoen.”

In de terugronde moet Waasland-Beveren dus nog vijftien wedstrijden knokken tegen de degradatie. Is play-off III ontlopen nu hét doel? “In de situatie waarin we nu zitten moeten we niet flauw doen: het behoud veiligstellen is het belangrijkste. Als we aan het einde van de rit op de veertiende plaats staan, dan zal ik al héél blij zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties