Stekelenburg geeft de moed niet op: "Ik heb nog steeds het niveau van in 2010"
Joris De Wolf
| 1 reacties
Stekelenburg geeft de moed niet op: "Ik heb nog steeds het niveau van in 2010"
Foto: © SC

Maarten Stekelenburg was op het vorige WK in Zuid-Afrika de onbetwiste nummer een tussen de palen bij Oranje. Hij leverde een knalprestatie af. De doelman van Fulham is nu veel minder zeker van zijn plaats. "Gelukkig krijgt iedereen zijn kans onder Van Gaal."

Na zijn schitterende WK kon Stekelenburg op heel wat buitenlandse interesse rekenen. Hij koos voor Roma, maar belandde er na blessures op de bank. Sinds dit seizoen speelt hij bij het Engelse Fulham. “Ik wou altijd eens in Engeland spelen, dus ik stond open voor een transfer", zegt Stekelenburg aan AD Sportwereld. "Bovendien ben ik heel gelukkig in Londen."

Door zijn blessures verloor hij zijn plaats onder de lat in het Nederlandse elftal. Met ander keepers als Michael Vorm, Tim Krul en Jasper Cillessen is de concurrentie loodzwaar. Dat beseft Stekelenburg ook. “Ik doe er alles aan om het WK te halen. Door de werkwijze van Louis Van Gaal krijgt iedereen zijn kans. Ik weet dat ik het niveau van 2010 nog aankan, aan mij om dat te bewijzen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties