Alderweireld eerlijk: "Vermaelen en ik gaan in de fout"

Alderweireld eerlijk: "Vermaelen en ik gaan in de fout"
Foto: © SC

Defensief leek België na de eerste helft op weg naar een vlekkeloze wedstrijd, maar in de tweede helft liep er het één en ander verkeerd. Toby Alderweireld geeft tekst en uitleg.

Bij de eerste goal gingen de twee centrale verdedigers vooruit en blijven de backs staan waardoor Falcao vrije baan naar doel kreeg. "Die nummer tien (James Rodriguez, nvdr.) draait zich en staat ineens met zijn gezicht naar ons. Vermaelen en ikzelf doen een stap naar voor en dat hadden we niet mogen doen", was Alderweireld kritisch voor zichzelf. "Als een speler met het gezicht naar de goal staat, moet je achteruit verdedigen en dat deden we verkeerd."

Bij de tweede goal was Alderweireld ook betrokken. "Ik probeer nog zo dicht mogelijk te gaan verdedigen, maar hij had alle ruimte om te trappen. Normaal gezien kap je nog eens in die positie, maar Ibarbo had veel te veel ruimte. Spijtig, want net daarvoor hadden wij kunnen scoren", aldus Alderweireld.

Een ramp is een verlies in een oefenwedstrijd natuurlijk niet. "Ze hebben een heel goeie ploeg. Wij deden het goed in de eerste helft en hadden de pech dat we twee keer tegen de paal trappen. Falcao? Een wereldspeler natuurlijk, maar ik vond dat we hem in de eerste helft goed onder controle hadden. Achteraan kwamen we altijd één op één te staan met hen, want ze kwamen aanvallend met heel veel volk. Maar het lukte ons wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties