KVK neemt maat van KVO

Koen Donvil
| 1 reacties

Vanmorgen namen KV Kortrijk en KV Oostende het in een vriendschappelijk duel tegen elkaar op in Westkapelle. De mannen van trainer Van Haezebrouck haalden het met 2-1. KVO-verdediger Coussement viel geblesseerd uit.

Beide ploegen begonnen met een nieuwe doelman onder de lat. Bij Kortrijk maakte Michaël Clepkens zijn debuut terwijl Didier Onovo in doel stond bij Oostende. Onovo is een transfervrije Gambiaan die op proef is bij de Kustboys. In de eerste helft liet vooral Oostende zich opmerken met wat schoten uit de tweede lijn, maar het bleef 0-0 aan de rust.

Na de rust vielen er wel doelpunten te noteren. Kortrijk kwam al snel op voorsprong, waarna Oostende wist gelijk te maken. Vijf minuten voor tijd gingen de Kortrijkzanen toch nog met de zege aan de haal. KVO-verdediger Niels Coussement viel nog uit en moest met de draagberrie van het veld gedragen worden. Er wordt gevreesd voor een kruisbandletsel, maar nader onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.