Er komt beweging in het Belgische stadiondossier: Mechelen dient bouwaanvraag in

Joris De Wolf
| 60 reacties
Er komt beweging in het Belgische stadiondossier: Mechelen dient bouwaanvraag in
Foto: © SC

Nadat eerder deze week Club Brugge en Cercle Brugge hun plannen voorstelden om een nieuw stadion te bouwen, maakt ook KV Mechelen de zijne bekend. De club wil zijn huidige locatie verbouwen tot een moderne voetbaltempel. Het bestuur diende een bouwaanvraag in.

“De bouwaanvraag is ingediend en we hebben de buurtcomités als eerste hiervan op de hoogte gebracht”, laat het Malinwa-bestuur weten op zijn website. “Het was een constructief gesprek, zij zullen de verbouwingen samen met ons opvolgen.”

Wanneer de bouw van start gaat is nog niet zeker. “De stad Mechelen heeft nu minimaal 90 werkdagen om de vergunning al dan niet toe te kennen. Als er geen opmerkingen komen, kan alles in gereedheid gebracht worden om na het huidige seizoen aan de verbouwingen te starten.”

KV Mechelen gaat zijn stadion in vier fases verbouwen. Eerst gaat de club de huidige staantribune onder handen nemen. Als die klaar is wordt de tribune achter het doel, beter bekend als de Telenettribune, verbouwd. In een derde fase vernieuwt Malinwa de hoofdtribune, nadien volgt het gebouw met de seats.

“We gaan ook enkele voorzieningen voor de buurt voorzien. We zullen proberen werken met pendeldiensten, er komt enkel een nieuwe buurtparking. Ook willen we een kindercrèche onderbrengen in het stadion. Mechelen kampt met een groot tekort aan kinderopvang, wij hopen hiermee de stad te ondersteunen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties