Tweede klasse: Sint-Truiden en Eupen samen aan de leiding

Joris De Wolf
| 1 reacties

In de Belgacom League stonden er vandaag zeven wedstrijden van de zestiende speeldag op het menu. Eupen en Sint-Truiden komen dankzij een overwinning aan de leiding van het klassement. Enkel de wedstrijd tussen Hoogstraten en Visé werd afgelast wegens het mistige weer.

RWDM Brussels – AS Eupen: 1-2
De topper van deze avond was ongetwijfeld de wedstrijd tussen RWDM Brussels en AS Eupen. De thuisploeg draaide tot nu toe een onopvallend seizoen terwijl de bezoekers verschroeiend van start gingen, maar vervolgens een dipje kenden. Tot vorige week stond Eupen zelfs nog aan de leiding in de tweede klasse.

De thuisploeg kwam na een halfuur spelen op voorsprong. De 21-jarige Hakan Bilgiç maakte er met zijn derde van het seizoen 1-0 van. Nog voor de pauze kwamen de bezoekers langszij. Bassey scoorde de gelijkmaker.

Nadien was het wachten tot twintig minuten voor het einde vooraleer de definitieve beslissing viel. Lallemand duwde de 1-2 tegen de netten. In de slotfase kon Eupen nog een derde keer scoren waardoor de winst zeker binnen was.

Door deze overwinning springen de troepen van Tintin Marquez opnieuw over Westerlo naar een gedeelde eerste plaats. Westerlo moet morgen nog aan de bak tegen Moeskroen-Péruwelz.

Sint-Truiden – Tubeke : 3-2
Ook Sint-Truiden draait nog vlot mee in de bovenste regionen van het klassement. Met Tubeke kregen de Kanaries de nummer tien uit de competitie over de vloer. In een spannende wedstrijd trok de thuisploeg aan het langste eind. Het werd 3-2 op Stayen.

De bezoekers uit Henegouwen kwamen na een kwartier spelen op voorsprong. Bailly vond een gaatje in de thuisdefensie en zette zo de verrassende 0-1 op het bord. Nog voor de rust kon Sint-Truiden gelijkmaken. Met zijn vierde van het seizoen bracht Aoulad de bordjes opnieuw in evenwicht.

Na de pauze was het voor de thuissupporters nog een tijdje wachten op het beslissende doelpunt. Een kwartier voor affluiten maakte Lumanza-Lembi de 2-1 en amper vijf minuten later mocht diezelfde Lumanza-Lembi opnieuw juichen. Vlak voor het laatste fluitsignaal bracht Kheyari opnieuw spanning in de wedstrijd, maar verder dan een aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet.

Sint-Truiden wipt samen met Eupen over Westerlo naar de eerste plaats in het klassement. Morgen moet Westerlo wel nog de topper spelen tegen Moeskroen-Péruwelz.