Scolari onderstreept: "Brazilië wordt wereldkampioen"

Scolari onderstreept: "Brazilië wordt wereldkampioen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brazilië won met sprekend gemak van Honduras in een vriendschappelijke interland. Neymar en co speelden fris en attractief voetbal en waren bovendien erg efficiënt. Bondscoach Felipe Scolari heeft dan ook enkel lof voor zijn pupillen: "Brazilië wordt wereldkampioen".

Aan vertrouwen geen gebrek bij de Brazilianen. Op minder dan een jaar van het WK in eigen land is de ploeg klaar om te schitteren. Honduras werd vakkundig ingeblikt na doelpunten van Bernard, Dante, Maicon, Willian en Hulk. Scolari was na de wedstrijd erg tevreden met het resultaat, al vond hij de score wat overdreven:

“De 5-0 is wat van het goede teveel, 2-0 of 3-0 geeft een betere weergave op het spel. Het verschil zat hem in de efficiëntie. Van druk hebben wij helemaal geen last, Brazilië wordt wereldkampioen”, aldus de Braziliaanse keuzeheer.

Als Brazilië dit niveau kan aanhouden, zijn ze uiteraard favoriet om wereldkampioen te worden. Ook vorige zomer etaleerden ze hun kunnen op de Confederations Cup. Daar werd Europees- en wereldkampioen Spanje van het kastje naar de muur getikt: 3-0. In de laatste vijf interlands scoorde de Selecao bovendien achttien keer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties