Belgische clubs tonen zich van hun beste kant

Joris De Wolf
| 2 reacties
Belgische clubs tonen zich van hun beste kant
Foto: © SC

Enkele Belgische ploegen zijn in de weer om de getroffen eilandengroep de Filippijnen een hart onder de riem te steken. De clubs organiseren verschillende activiteiten om geld in het laatje te brengen en zo financieel een steentje bij te dragen aan het project.

Anderhalve week geleden raasde tyfoon Haiyan over de Filippijnen. Duizenden mensen lieten het leven terwijl er nog miljoenen vermist of in gevaar zijn. Van over heel de wereld zijn er hulporganisaties die de handen uit de mouwen steken.

Babett Manalo, een jonge Belgische vrouw met Filippijnse roots,is de initiatiefnemer van het project ‘Hart voor Filippijnen. Zij klopt bij allerlei verenigingen, sportclubs en BV’s aan om prijzen te verzamelen voor een reusachtige tombola. Bij elke schijf van vijf euro die men schenkt, krijg je als schenker één lot waarmee je leuke, gevarieerde prijzen kunt winnen. Belgische clubs doen ook hun duit in het zakje. Schenken kan je op het rekeningnummer BE71 7370 4068 4469

Zulte-Waregem
De West-Vlaamse club liet zich niet onbetuigd en besloot het noodlijdende land te helpen. Een deel van de wedstrijdpremies voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren wordt geschonken en de club schenkt ook lotjes aan ‘Hart voor Filippijnen’ waarmee je vijf duotickets kan winnen voor de wedstrijd Zulte-Wargem – Lierse.

KV Kortrijk
Ook KV Kortrijk wil zijn steentje bijdragen. De club organiseert zes specifieke activiteiten waarop supporters, bedrijven, scholen en jeugdploegen op kunnen bieden. Zo kan je bieden op een etentje met vijf spelers, een training met Hein Vanhaezebrouck, een FIFA-toernooi met KVK-spelers in de spelerslounge,…

Ook zamelen enkele spelers individueel wat geld in. Zo schenkt Gert-Jan Demets twee tickets voor de wedstrijd tegen Standard aan Hart voor Filippijnen.

Club Brugge
Club Brugge heeft een gesigneerd wedstrijdshirt en vier tickets voor de match van 26 december tegen Waasland-Beveren geschonken aan ‘Hart voor Filippijnen’. Als je vijf euro stort op het gekende rekeningnummer, maak je kans op een van deze prijzen.

Lokeren
Net als Club Brugge schenkt Sporting Lokeren een door alle spelers gesigneerd wedstrijdshirt. Naast het truitje kan je ook twee VIP-duotickets winnen voor de wedstrijd van Lokeren tegen OH Leuven van 21 december. Storten kan op het gekende rekeningnummer.

Anderlecht
Net als Lokeren en Club Brugge schenkt ook landskampioen RSC Anderlecht een gesigneerd wedstrijdshirt weg. Door deel te nemen aan de reuze-tombola kan je ook twee duotickets winnen voor een thuiswedstrijd van paars-wit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties