Supporters Arsenal hopen op begrip: "Wij willen staantribune terug"

Joris De Wolf
| 4 reacties
Supporters Arsenal hopen op begrip: "Wij willen staantribune terug"
Foto: © SC

Arsenal doet het voortreffelijk. De ploeg van Wenger staat op kop in de Premier League en ook in de Champions League draaien The Gunners vlot mee bovenaan. Enig minpunt: de sfeer in de tribunes is maar triest, een groot aantal fans wil terug een staantribune in het leven roepen.

The Black Scarf Movement, een supportersbeweging van de Londense club, heeft een onderzoek gedaan naar de tevredenheid van de supporters in het Emirates Stadium. Daaruit bleek dat de helft van de ondervraagden de sfeer in het stadion maar niets vond. Negen van de tien fans willen terugkeren naar een staantribune, zoals dat vroeger het geval was in het Highbury Stadium.

“De supporters van Arsenal ijveren al jaren voor een staantribune, die steun is de laatste jaren alleen maar toegenomen”, zegt een woordvoerder van The Black Scarf Movement in The Guardian. “Kijk maar naar Duitsland, daar is de sfeer veel beter. De staanplaatsen bij Borussia Dortmund kunnen voor Europese wedstrijden omgevormd worden tot zitplaatsen. Dat zou ideaal zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties