Interview Belgische fanclub Atlético: "Zware concurrentie voor Alderweireld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Belgische fanclub Atlético: "Zware concurrentie voor Alderweireld"
Foto: © SC

Sinds de oprichting van Peña Atlética Diablos Rojiblancos, de rood-witte Duivels, leidt België de dans wat het aantal officiële fanclubs van Atlético Madrid buiten Spanje betreft. Voetbalkrant.com had een gesprek met voorzitter Kevin Van Loo.

Door Sander De Graeve

Van Loo pikte met vrienden al meer dan tien jaar matchen mee van Los Colchoneros, maar de stap naar het oprichten van een fanclub kwam er pas vijf weken terug. De prestaties van de Belgen bij de Madrileense club zijn daar niet vreemd aan.

"De Belgen hebben natuurlijk meegespeeld om er op dat moment mee te starten. We waren al een tijdje aan het twijfelen om te beginnen en de prestaties van Courtois en de aankomst van Alderweireld waren een extra motivatie."

"Alderweireld kan zeker een meerwaarde betekenen"

Die laatste komt voorlopig niet van de bank. Toch vindt Van Loo niet dat hij moet vertrekken in de winterstop om speelgelegenheid te krijgen. "Hij botst momenteel op een ijzersterk duo centraal en met Juanfran staat er op rechts een Spaans international. Wanneer één van die uitvalt, zal hij zijn kans wel krijgen."

"Als hij nog wat tijd krijgt om de taal te leren en zich aan te passen aan de speelstijl van de ploeg, kan hij zeker een meerwaarde zijn." Dit jaar doet Atlético het heel goed in La Liga. Het staat momenteel voor rivaal Real op de tweede plaats.

Toch wordt het volgens Van Loo moeilijk om te strijden voor die titel. "Het is een lang seizoen en onze kern is niet zo breed als die van Real en Barcelona. We maken volgens mij meer kans in de Champions League. In confrontaties heen en terug kunnen we boven onszelf uitstijgen."

"We hebben geen lokaal, maar gaan vaak kijken"

Een vast lokaal hebben de Diablos Rojiblancos nog niet, maar plannen zijn er wel. "Dat is voor in de toekomst. We zitten verspreid over heel België, dus zijn meerdere lokalen misschien een optie." De fans van de rood-witten komen dus niet elke competitiematch samen, maar dat maken ze ruimschoots goed door vaak live te gaan kijken.

"Om de één of twee maand komen we wel samen voor een evenement. Daarnaast gaan we vooral veel kijken. Binnen twee weken gaan enkele leden de match tegen Valencia bijwonen en later hebben we de groepsreis voor de Champions League-wedstrijd tegen Porto."

Bent u ook supporter van de rood-witte formatie uit Madrid? Meer info over deze fanclub vindt u op http://diablosrojiblancos.be/. Het lidmaatschap bedraagt 15 euro. Daarvoor krijgt u ook een sjaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties