Derde klasse A: Leider Oudenaarde ziet concurrenten naderen

Joris De Wolf

In de derde klasse A werden er deze namiddag zes wedstrijden van de zestiende speeldag afgewerkt. Leider Oudenaarde ging onderuit op het veld van Coxyde, maar blijft aan de leiding. De Oost-Vlamingen hebben nog twee punten voorsprong op Racing Mechelen.

Coxyde – Oudenaarde: 2-1
De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd. Na negen minuten spelen keek Oudenaarde dan ook tegen een achterstand aan. 1-0 was ook de ruststand. Een kwartier voor het einde maakte Jerome Mezin er 1-1 van, maar echt lang kon Oudenaarde niet genieten van die gelijke stand. Zeven minuten later was het prijs voor de thuisploeg. Oudenaarde kon niet meer tegenscoren waardoor de kustploeg de punten thuis hield.

Door deze overwinning stijgt Coxyde van de zevende naar de vierde plaats in het klassement. Oudenaarde blijft leider, maar ziet Racing Mechelen naderen tot op twee punten. Binnen twee speeldagen staat de klepper tussen Oudenaarde en Racing Mechelen op het programma.