Werkloze Courtois ziet doelpuntenkermis in Madrileense derby

Caroline Tonnelier

Getafe was gisterenavond geen partij voor Atlético Madrid. De colchoneros legden er zeven in het mandje in het burenduel. De bezoekers, die nog voor de rust met tien kwamen te staan, konden daar niets tegenover zetten.

Alderweireld mocht bij de thuisploeg nog eens in de basis starten. De verdediger zou een rustige avond kennen, want het werd een potje éénrichtingsvoetbal in het Vicente Calderón. In afwezigheid van Diego Costa, die uit voorzorg op de bank startte, nam Raúl Garcia zijn rol over. Getafe hield ongeveer één kwart van de wedstrijd stand, maar daarna was het de uitblinker die de score opende. Tien minuten later verdubbelde Lopo met een ongelukkige owngoal de voorsprong voor Atlético. In de 42e minuut werd de situatie voor Getafe helemaal uitzichtloos, toen Valera tegen zijn ex-ploeg tegen een tweede gele kaart opliep.

Met tien man waren de bezoekers in de tweede helft een vogel voor de kat. David Villa toonde dat hij zijn neus voor goals nog niet kwijt is en maakte er in minuut 49 3-0 van. Enkele minuten later was het opnieuw Raúl García die de zware 4-0 cijfers op het bord zette. Net na het uur mocht Diego Costa invallen en de topschutter van Atlético had slechts zeven minuten nodig om de score verder op te drijven. Met een prachtige omhaal waren de forfaitcijfers een feit.

Nog had Diego Simeone er echter niet genoeg van en met een extra spits bleef de thuisploeg op zoek naar een absolute monsterscore. David Villa legde nog zijn tweede van de avond in het mandje en in blessuretijd maakte invaller Adrián er zelfs nog 7-0 van. De rojiblancos doen het zo nog beter dan Barcelona (4-0) en Real Madrid (0-5) en blijven in het spoor van de Catalanen. Als nummer twee in de stand hebben ze drie punten achterstand op de koploper en drie punten voorsprong op stadsgenoot Real.