Jean Marie Pfaff op de koffie bij de FIFA

Jean Marie Pfaff op de koffie bij de FIFA
Foto: © SC

Voormalig international Jean Marie Pfaff heeft in een gesprek met de FIFA zijn mening gegeven over de huidige generatie Rode Duivels en hij blikte terug op zijn rijkgevulde carrière. "België wordt een te duchten tegenstander op het komende WK."

Het WK van 1986 in Mexcico staat bij heel wat mensen in het geheugen gegrift. Doelman Jean Marie Pfaff was toen een van de exponenten van het succes. “We hadden wat geluk in de groepsfase, maar naarmate het toernooi vorderde speelden we beter en beter”, zegt hij aan Fifa.com. “In de halve finale verloren we niet van Argentinië, maar van Maradona.”

“Voor het WK in Brazilië heb ik hoge verwachtingen van de Rode Duivels. Ik vergelijk ze een beetje met het Denemarken van 1992, die toen Europees kampioen werden. In elke linie hebben we veel talent lopen. Met Marc Wilmots staat er een coach aan het roer met de juiste mentaliteit. België zal voor veel andere landen een moeilijke tegenstander zijn.”

Gouden bal
Binnenkort wordt de gouden bal uitgereikt. Voor Pfaff zijn niet Ronaldo of Messi de hoofdkandidaten, maar wel Frank Ribéry. “Frank is de draaischijf van Bayern München, met zijn snelheid en zijn creativiteit is hij de te kloppen man”, besluit Pfaff. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties