Vandenbergh: "Heeft Standard tegenstand onderschat?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Vandenbergh: "Heeft Standard tegenstand onderschat?"
Foto: © SC

Morgen treden KRC Genk, Zulte Waregem en Standard aan in de Europa League. Elke Belgische vertegenwoordiger heeft momenteel een ander (Europees) doel voor ogen. Wat verwacht Erwin Vandenbergh van het schouwspel?

Door Cédric De Volder

Vooral Zulte Waregem moet morgen vol aan de bak op het veld van de Engelse tweedeklasser Wigan Athletic. KRC Genk hoopt zich dan weer van groepswinst te verzekeren, terwijl Standard niets meer te winnen heeft. Voetbalkrant.com vroeg Erwin Vandenbergh naar zijn verwachtingen.

Wigan Athletic – Zulte Waregem

Essevee moet winnen van The Latics om op de slotspeeldag niet afhankelijk te zijn van de andere teams. “Ik ben alleszins enthousiast over dit Zulte Waregem”, vertelt Vandenbergh. “De fusieclub bevestigt nog maar eens haar status van meest regelmatige ploeg. Ik hoop dan ook dat ze kunnen profiteren van die goede flow. Eigenlijk hebben ze weinig te verliezen in de Europa League.”

KRC Genk – Dinamo Kiev

De Limburgers zijn al zo goed als zeker van Europese overwintering. Groepswinst zou er echter voor zorgen dat de blauwbloezen de Champions League-afvallers ontwijken in de volgende ronde. “Genk krijgt een schitterende kans om de uitschuiver van afgelopen weekend bij Oostende uit te wissen”, vervolgt de 48-voudig Rode Duivel. “Ze hebben alles in eigen handen, hé. Ik wil trouwens de rol van Mario Been in dat geheel benadrukken. Die man zegt telkens waarop het staat.”

Esbjerg fB – Standard

Voor De Rouches is het dan weer over en uit. Al willen de fiere Luikenaars wellicht niet laatste eindigen in hun groep. “Heeft Standard die andere teams onderschat? Ik had alleszins een pak meer verwacht van de leider in de Jupiler Pro League. Op die manier staan we opnieuw met de voetjes op de grond en beseffen we dat de Belgische clubs eigenlijk weinig voorstellen. Hopelijk kan Standard in de resterende twee wedstrijden nog wat puntjes pakken.”

Voetbalkrant.com sprak eerder met Erwin Vandenbergh omtrent de slaagkansen van RSC Anderlecht in de Champions League. Dat artikel kan u HIER nalezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties