Standard opnieuw de boot in

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Standard opnieuw de boot in
Foto: © SC

Standard is ook op de vijfde speeldag in de Europa League er niet in geslaagd om de drie punten te pakken. Op het veld van het Deense Esbjerg gingen de Luikenaars met 2-1 onderuit. Standard was al uitgeschakeld in deze Europa League.

De wedstrijd tussen Esbjerg en Standard diende zich aan als een veredelde oefenwedstrijd. Esbjerg was al zeker van kwalificatie voor de volgende ronde terwijl Standard zijn Europese droom al mocht opgeven. Maar liefst 400 supporters uit Luik kwamen hun favoriete ploeg ondersteunen.

Eerste helft
De Rouches begonnen het best aan de wedstrijd. Na zeven minuten spelen kwam het eerste gevaar van Mpoku. De Belgische jeugdinternational zag zijn schot nipt over gaan. Ook Cissé waagde zijn kans van buiten de zestien meter, maar zijn schot ging ver naast.

Nadien verwaterde de wedstrijd een beetje en uit het niets kwam de thuisploeg op voorsprong. Ankersen schoot van buiten de zestien op doel, de bal week af op het been van Laurent Ciman en belandde in de voeten van Mick Van Buren. De Nederlandse spits twijfelde niet en schoot de bal voorbij Standard-doelman Thuram.

Voor de pauze was Standard nog een keer echt gevaarlijk. De Camargo stond randje buitenspel maar kreeg toch de bal aangespeeld. Zijn voorzet belandde in de voeten van Reza, maar zijn schot was veel te zwak om thuiskeeper Ronnow te verrassen.

Tweede helft
Na de koffie nam Standard meteen het heft in handen. We waren amper drie minuten ver of Paul José Mpoku kon de bordjes in evenwicht brengen. Zijn schot miste echter kracht en richting om echt gevaarlijk te zijn. Standard had het overwicht, een doelpunt ging in de lucht en dat gebeurde ook. Mpoku had een afgemten voorzet in huis en Igor De Camargo knalde de gelijkmaker tegen de netten.

Nadien ging de wedstrijd goed op en neer. Thuram haalde op een inzet van Knudsen alles uit de kast. Ook Standard had nog enkele (kleine) kansjes. Reza ging alleen op goal af, maar werd foutief afgestopt door kapitein Andreasen. De scheidsrechter had niets gezien. 

De wedstrijd leek te eindigen op een gelijkspel tot Mick Van Buren opnieuw zijn duivels ontbond. Na wat geharrewar in de zestien meter kreeg hij de bal aangespeeld. De Nederlander twijfelde niet en schoot de bal voorbij Thuram. Standard kon nadien geen vuist meer maken en verliest voor de vierde keer in vijf wedstrijden in deze Europa League-jaargang. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties