Zulte-Waregem gaat Antwerp achterna

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Zulte-Waregem gaat Antwerp achterna
Foto: © SC

De overwinning van Zulte-Waregem op het veld van Wigan is er een voor in de geschiedenisboeken. Niet alleen zetten de West-Vlamingen een grote stap richting de volgende ronde, het is ook een tijdje geleden dat er nog eens een Belgische ploeg kon winnen over het kanaal.

Zulte-Waregem won, met het nodige geluk, met 1-2 van tweedeklasser Wigan Athletic. De twee youngsters, Thorgan Hazard en Junior Malanda, zorgden met hun doelpunten voor euforie bij de meer dan zeshonderd meegereisde supporters en de duizenden mensen die donderdag voor hun tv gekluisterd zaten.

Voor een laatste overwinning op Engelse bodem moeten we al teruggaan naar 1975. Toen klopte het Antwerp van trainer Guy Thys Aston Villa met 0-1. Sindsdien speelden Belgische ploegen 29 keer in Engeland. Maar liefst 25 keer keerden we met een nederlaag huiswaarts, de overige vier keer behaalden we een gelijkspel.

De overwinning van Franky Dury en co kan je dus gerust historisch noemen. Hopelijk duurt het weer geen 38 jaar vooraleer een Belgische ploeg kan stunten over het kanaal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties