Wilmots wil Rode Duivels buiten politiek houden

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Wilmots wil Rode Duivels buiten politiek houden
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Bondscoach Wilmots wil niet dat de politici het tijdens de campagne voor de federale verkiezingen van volgend jaar over de Rode Duivels hebben. Op 25 mei, kort voor de start van het WK, moet België naar de stembus.

De bondscoach, die zelf ooit nog senator was voor de MR, vreest dat bepaalde politici het over de Rode Duivels en de sfeer errond zullen hebben tijdens de campagne. Dat vertelde hij aan Le Soir. Als bepaalde kandidaten zich hiertoe laten verleiden, zal hij duidelijk zijn: “Op een gegeven moment zal ik hen desnoods duidelijk vragen: bemoei je met je eigen zaken, ik houd mij ook niet bezig met de politiek.”

Het dagblad vraagt ook naar de mening van Wilmots over de uitspraken en handelingen van bepaalde politici. De nationale selectieheer houdt zich echter op de vlakte over Reynders en Wathelet, die de Rode Duivels mee gingen uitwuiven bij hun vertrek naar Kroatië. De krant vraagt ook naar een reactie op de uitspraak van NVA’er Jan Peumans, die beweert dat de Rode Duivels hem niet interesseren. “Dat gaat over twee of drie personen, maar dat is niet de publieke opinie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties