Top&Flop Bergen & Sleepy Saturday

Bergen & Sleepy Saturday
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Bergen

Speelde Bergen een topmatch tegen Lokeren? Zeker in de tweede helft alvast niet. Het was meer pompen dan wat anders. Maar – tegen zwakke Waaslanders – het schip ging niet ten onder. Fiere kapitein was Le Postollec, die met een doelpunt de Bergense hoop groot maakte. Maar vooral de werkmatrozen mogen extra in de bloemetjes, Tim Matthys voorop: wat een werklust! En de supporters? Geen 2000 thuissupporters, maar wel zingen van minuut 1 tot 90: wat een werklust!

Doelmannenshow

Wie was de doelman van het weekend? Meestal hebben we in ons team van de week maar keuze uit maximaal 2-3 doelmannen, nu leken er wel 7 kandidaten. Saussez hield de nul met Bergen, Kawashima en Bossut pakten belangrijke strafschoppen, Keet was goed en Ovono deed heel de Kust (behalve de Blauw-Zwarte gebieden aan het Zeetje) dromen van een stunt in Jan Breydel. Er werd globaal genomen goed gekeept, zoveel is duidelijk.

Flop

Sleepy Saturday (III)

Het is al de derde keer op zeventien speeldagen dat we Sleepy Saturday als dé flop van de speeldag moeten vernoemen, maar wat we zaterdagavond op ons bord kregen was vaak echt snert. En dan zijn we niet over erwtensoep bezig. Mechelen en Bergen toonden goede intenties, Charleroi en de Oost-Vlaamse clubs presteerden onder de maat en Club Brugge worstelde zich voorbij Oostende. Het zoeken naar hoogtepunten bleek moeilijker dan verwacht in de avondprogramma’s.

Bart Buysse

Cercle Brugge was bijna op weg naar een stuntje op het veld van Anderlecht, maar in de slotfase ging het toch nog onderuit. De manier waarop Bart Buysse een strafschop weggaf was - los van het missen van die elfmeter - bijzonder knullig. Ook de rest van de match was weinig doortastend verdedigen de hoofdmoot bij de Vereniging

Ongeluksvogel van de week: Benji De Ceulaer

Racing Genk won gisteren al bij vlot van OH Leuven. Grote domper op de feestvreugde was wel het uitvallen van Benji De Ceulaer. Hoelang hij buiten strijd zal zijn, dat is nog niet geweten, maar tegenslag is het sowieso.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties