Messi beste, Ronaldo meest waardevolle speler

Caroline Tonnelier
| 12 reacties
Messi beste, Ronaldo meest waardevolle speler
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond werden de prijzen van de LFP voor de beste spelers van vorig seizoen uitgereikt. Onze landgenoot Thibaut Courtois werd tot beste keeper uitgeroepen, maar ook Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kregen een prijs.

De belangrijkste verkiezing was die van beste speler van het seizoen, verkozen door de spelers zelf. Lionel Messi werd na zijn fantastische seizoen niet verrassend de winnaar van deze trofee. Eerder werd hij ook al uitgeroepen tot beste aanvaller, een trofee die dan weer gekozen werd door de coaches. Zijn ploegmaat Iniesta kreeg de prijs voor beste aanvallende middenvelder.

Madrileense ploegen slokop

De meeste andere trofeeën gingen richting Madrid.  Beste verdediger was Sergio Ramos en Iker Casillas kreeg van de fans de prijs voor de fairplay. Illarramendi, vorig jaar bij Real Sociedad en nu bij de merengues, pakte de prijzen voor beste centrale middenvelder en revelatie van het seizoen. Diego Simeone werd door de spelers verkozen tot coach van het jaar. De meest faire ploeg van het seizoen was dan weer Athletic Bilbao.

Een bijzondere trofee was er voor Cristiano Ronaldo. Hij werd verkozen tot meest waardevolle speler: de meest complete speler van La Liga op het vlak van techniek, fysieke paraatheid, meerwaarde voor de ploeg en houding. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties