Vertonghen blij met inbreng "beslissende" Chadli en Dembélé

Vertonghen blij met inbreng "beslissende" Chadli en Dembélé
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen heeft dit seizoen nog niet zoveel het genoegen mogen smaken om met zijn twee andere landgenoten op het veld te staan. Tegen Manchester United was het zo ver en de drie vochten zich naar een gelijkspel (2-2).

"Het was plezant om zien dat we er alledrie weer in stonden", aldus Vertonghen in Het Nieuwsblad. "In het begin van het seizoen speelden we ook samen, nu stonden we alledrie samen op de linkerflank. Ik ben blij dat de jongens er weer bij zijn en denk dat we een goeie wedstrijd hebben gespeeld."

Tottenham moest strijden voor zijn punt tegen de Engelse landskampioen, maar dat is een kolfje naar de hand van de Belgen. "Nacer en Moussa zijn gasten die echt werken. Die me uit de nood helpen. Als je de hele tijd één op één staat met ruimte voor je en ruimte in je rug is het lastig om linksback te spelen. Maar als je hulp krijgt van je maats, kan je ook nog aanvallend energie overhouden."

Voor Chadli was het een opsteker. "Ik geniet ervan met Nacer voor me te spelen", zei Vertonghen. "Ik kan met hem praten, hij is ongelofelijk taakbewust. Er zijn veel spelers, gelukkig niet bij ons, die alibi-verdedigen. Doen alsof ze hun man pakken, maar hun maats uiteindelijk in de shit laten. Nacer is zeker niet zo en de jongens die er in kwamen ook niet. In Engeland wordt daar echt wel op gelet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties