De Blikvangers: Groep H - Algerije

De Blikvangers: Groep H - Algerije
Foto: © SC

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Algerije.

Door Aernout Van Lindt

De Algerijnse nationale ploeg is een team dat we niet meteen goed kennen. Toch zijn er een resem toptalentjes en enkele ouwe getrouwen te vinden in de selectie van de Algerijnen. Vijf van hen komen bijvoorbeeld uit in de Spaanse competitie. Maar naar wie is het uitkijken op het WK?

Soufiane Feghouli

Soufiane Feghouli werd op jonge leeftijd al de nieuwe Zidane genoemd. De flankspeler zorgde mee voor de promotie van Grenoble naar de Ligue 1 en bleef er uiteindelijk nog twee jaar. Na ernstige meniscusproblemen deemsterde hij wat weg, maar hij kreeg toch zijn droomtransfer.

Sinds 2010 - op een uitleenbeurt aan Almeria na - maakt hij het mooie weer bij Valencia. Hij tekende een contractverlenging tot 2016 en is een wezenlijk deel van de kern bij de Spaanse subtopper. Opvallend: Feghouli speelde bij de Franse nationale jeugdreeksen, maar koos enkele jaren geleden alsnog voor de Algerijnse nationale ploeg.

Saphir Taïder

Saphir Sliti Taïder staat te boek als een van de grote talenten van de Algerijnse nationale ploeg. En de gelijkenissen met Soufiane Feghouli zijn tot op zekere hoogte te trekken. Ook Taïder komt uit de jeugd van Grenoble en ook hij speelde bij de Franse nationale jeugdreeksen, alvorens voor Algerije te kiezen. In zijn debuut - in maart 2013 tegen Benin - wist hij meteen te scoren.

Taïder dwong een transfer af naar Bologna, maar maakte ondertussen al een extra stap naar boven: de creatieve, technische middenvelder is momenteel in loondienst van Internazionale. 

Rafik Djebbour

Ook Rafik Djebbour mocht niet ontbreken in dit lijstje. Of hij op het WK veel speelgelegenheid gaat krijgen, is niet helemaal duidelijk. Maar Djebbour - overigens ook een speler met een verleden in België bij La Louvière - kan wel iets meer als niemand het nog verwacht. Een echte targetman zonder weerga.

Hij speelde na zijn episode in België jarenlang in Griekenland, waar hij ook bij AEK Athene en Olympiakos sterkhouder bleek te zijn. Nu is hij op huurbasis aan de slag bij Sivasspor, in de Turkse competitie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties