De Belgische connectie: Groep H - Rusland

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
De Belgische connectie: Groep H - Rusland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de Belgische link met Rusland komen we al snel uit bij enkele Belgische voetballers die hun brood verdienen in de Russische competitie. Nicolas Lombaerts bijvoorbeeld, is er al sinds 2007 aan de bak bij Zenit Sint-Petersburg.

Nicolas Lombaerts

Nicolas Lombaerts verkaste in 2007 van AA Gent naar Zenit Sint-Petersburg. In eerste instantie een ietwat vreemde overstap, maar de Bruggeling groeide er al snel uit tot een vaste waarde. De verdediger is intussen een meubelstuk geworden van de Russische topclub en kroonde zich al drie maal tot kampioen. In 2008 won hij ook de UEFA Cup met Zenit.

Axel Witsel

Met Axel Witsel speelt er sinds vorig seizoen ook een tweede Rode Duivel in loondienst van Zenit. De Russen legden om en bij de veertig miljoen euro op tafel om onze landgenoot weg te plukken bij Benfica. Jonathan Legear tot slot, is ook actief in Rusland. De voormalige speler van Anderlecht speelt voor Terek Grozny.

Dmitry Bulykin

Het kan ook omgekeerd: Russen in het Belgisch voetbal. In het verleden streken enkele Russische voetballers neer in onze competitie. We herinneren ons allemaal Dmitry Bulykin nog. De rijzige spits werd binnengehaald door Anderlecht, maar kon er nooit potten breken. Later scoorde hij wel aan de lopende band, toen hij op huurbasis uitkwam voor ADO Den Haag. Vandaag de dag speelt hij voor FC Volga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties