Leverkusen en Wolfsburg moeizaam naar volgende ronde

Leander Mespreuve
| 0 reacties
Leverkusen en Wolfsburg moeizaam naar volgende ronde
Foto: © SC

In de Duitse voetbalbeker staan vanavond nog vier wedstrijden op het programma. Leverkusen en Wolfsburg wonnen hun wedstrijd, al ging die niet van een leien dakje.

Freiburg – Leverkusen 1-2

Leverkusen stond voor een lastige opdracht op het veld van Freiburg. Het begon goed, want al in de openingsminuut bracht Robbie Kruse de bezoekers op voorsprong. Lang kon het niet genieten van de voorsprong, want Matthias Ginter maakte een kwartier later gelijk.

De wedstrijd leek lange tijd op een gelijkspel uit te draaien, tot Emre Can Leverkusen tien minuten voor tijd de kwalificatie bezorgde.

Wolfsburg – Ingolstadt 2-1

Wolfsburg, ploeg van onder andere Ivica Olic en Ivan Perisic, is aan een blamage ontsnapt tegen FC Ingolstadt 04, een laagvlieger uit de Duitse tweede voetbalklasse. Da Silva bracht de bezoekers verrassend op voorsprong in de eerste helft. Twintig minuten voor tijd kon Wolfsburg pas tegenprikken. Rodrigues scoorde namens de thuisploeg de treffer. Vlak voor affluiten verzekerde Olic zijn ploeg van de kwalificatie.

Later op de avond speelt Bayern München nog op het veld van Augsburg en neemt Frankfurt het thuis op tegen tweedeklasser Sandhausen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties