Lierse wil een nieuw stadion delen

Koen Donvil
| 69 reacties
Lierse wil een nieuw stadion delen
Foto: © SC

Lierse wil graag in een moderner stadion spelen. Probleem is echter dat het huidige stadion niet kan uitgebreid worden. De club denkt er aan een nieuw stadion te delen met een andere club uit de buurt.

Walter Grootaers, die werkzaam is bij Lierse en tevens schepen is van Ruimtelijke Ordening in Lier, stelt in Sport/Voetbal Magazine dat in Lier zelf geen enkele mogelijkheid is. "De huidige site is deels bouwgrond en recreatiegrond, maar zo groot is dat ook weer niet dat je met de verkoop een nieuw stadion kunt financieren."

De voormalige frontman van De Kreuners ziet meer in een stadion dat kan gedeeld worden met nog een andere club. Hij denkt daarbij aan Antwerp of KV Mechelen. "Als je ziet dat het stadion van Antwerp in vogelvlucht amper twaalf kilometer van Lierse ligt, zou het toch gek zijn om twee nieuwe stadions te bouwen? Zelfs Mechelen ligt maar vijftien kilometer ver. Waarom zou je niet denken aan een nieuw, goedgelegen stadion dat bespeeld wordt door twee clubs?", aldus Grootaers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties