Zet Zulte Waregem ook in Bergen een achterstand recht?

Zet Zulte Waregem ook in Bergen een achterstand recht?
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem gaat dit weekend in Bergen op zoek naar een nieuwe driepunter. Tegen de gemotiveerde Henegouwers - eindelijk hun eerste seizoenszege binnen - lijkt op achterstand komen uit den boze. Alhoewel: Essevee maakt er dit jaar een kunst van om zich terug te knokken.

Door Aernout Van Lindt

Zulte Waregem komt namelijk al eens vaker op achterstand dit seizoen. Bij de meeste ploegen is dat een probleem, bij Essevee anno 2013-2014 nauwelijks nog. In het slotkwartier weten ze steevast het tij nog te keren.

Zo werd afgelopen weekend ook nog een puntje meegekaapt uit Kortrijk. Als Zulte Waregem achterstaat bij de rust of op het uur, durft Francky Dury al eens uit te pakken met een idee. Vaak gaat de linksback (Godeau of Duplus) eruit en komt er een spits extra bij.

Powerplay

Essevee gaat met drie achteraan spelen en zorgt voor powerplay vooraan: de ‘Francky Dury-special’ – al meermaals goed voor puntengewin. Enkel topcoaches kunnen overigens tijdens een wedstrijd hun (foute) ideeën nog bijsturen, zoals Dury deed tegen Kortrijk. Met vijf achterin (Malanda ook centraal) lukte het niet, maar na 38 minuten werd al bijgestuurd.

En zo pakt Zulte Waregem stilaan belangrijke punten: of het nu in Wigan is voor Europees voetbal, of thuis tegen Mechelen voor de competitie: de tactiek van Dury heeft al een resem punten opgeleverd. Tel daarbij nog eens de grote mentale weerbaarheid van de spelers en play-off I komt stilaan al dichtbij. 

Wat denkt aanvoerder Davy De fauw er van? “Het is waar dat we een mentale weerbaarheid kunnen tonen. Je mag niet denken dat we sowieso punten gaan pakken als we met drie achteraan beginnen voetballen, maar het klopt ergens wel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties