Eendracht Buggenhout zet Kemzeke eenvoudig opzij

Gentil Dossche
| 0 reacties
Eendracht Buggenhout zet Kemzeke eenvoudig opzij
Foto: © SC

Een collectief sterke Buggenhout nam de bezoekers al snel bij de keel en de onmondige Klauwaerts mochten puntenloos huiswaarts.

Al van bij de aanvang nam Eendracht de wedstrijd in handen en na een verre uittrap van Sander De Batselier kwam Michael Mannaerts alleen voor doel. Johan De Graeve kon eerst nog afwenden maar was kansloos tegen de rebound (9’). In deze fase kwetste de bezoekende goalie zich opnieuw aan de schouder en werd vervangen. Kevin Borlee stuurde Jan Straetman diep en die bediende Cedric Buta die knap afwerkte (21’). Pas aan het halfuur moest Sander De Batselier zich tonen op een kopbal van … een medemaat. Aan de overzijde was Melvin Bruggeman attent op een kopbal van Borlee (39’). Straetman zette de bal voor doel en Tim Van der Elst knalde die tegen de touwen (40’). Kemzeke reageerde nu toch maar zowel Ismail Ben Ayad als Umit Turk geraakte van op een paar meter niet voorbij De Batselier (45’). Toen Jamal Charifi een vrije trap op het hoofd schilderde van Soufiane El Mokhtary was de thuisportier kansloos (47’). Met een zweefsprong hield De Batselier een nieuwe kopbal van El Mokhtary uit zijn doelvlak (48’).

Ook na de koffie nam Buggenhout het initiatief. De snelle Buta legde de bal opzij maar Joren Calle kon nog net opruimen (51’). Jan Straetman strafte zwak uitverdedigen genadeloos af (54’). Buta bleef een gesel voor de bezoekende defensie maar Borlee kon net niet bij de voorzet (58’). Aan het uur moest Bruggeman plat op een vlam van Straetman die even later een voorzet van Buta in de wolken poeierde. Kemzeke probeerde nog wel het tij te keren maar verder dan een scherpe voorzet van Ben Ayad kwamen de bezoekers niet meer (71’).

Volgende zondag trekt Buggenhout naar SK Lebbeke en is Kemzeke te gast bij Robur Moerzeke

Eendracht Buggenhout: De Batselier, Broothaers, Van der Elst, Deleau, Karamanis (65’ Van der Doodt), Borlee (65’ Goundafi), Buta, Straetman, Mannaerts (65’ Zahriou), Maes, Saerens.

Klauwaerts Kemzeke: De Graeve (14’ Bruggeman), Behiels, Calle, Meiresone, Van de Wiele, Van Cauteren, Ben Ayad, El Mokhtary, Turk, Charifi (65’ Coppens), Stobbelaar.

Doelpunten:9’ Mannaerts 1-0, 21’ Buta 2-0, 40’ Van der Elst 3-0, 47’ El Mokhtary 3-1, 54’ Straetman 4-1

Kaarten: geel: 24’ Van de Wiele, 64’ Charifi. Scheidsrechter: Johan Van Raemdonck

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2C)

Nieuwste reacties