Reactie Cornelis relativeert verlies: "Verandert niet veel"

Tamara Vereecken
| 3 reacties
Cornelis relativeert verlies: "Verandert niet veel"
Foto: © SC

Cercle-captain Hans Cornelis had de match tegen Oostende uiteraard liever anders zien aflopen, maar kon het verlies ook wel enigszins relativeren.

Het werd niet echt een beklijvende derby zaterdagavond in het Albertpark. Vuurwerk was er voor de match en in het supportersvak, maar niet op het veld. Er waren enkele doelpogingen, langs beide kanten, maar van echt doelgevaar kon amper gesproken worden. “We wisten dat de eerste die zou scoren, de wedstrijd waarschijnlijk ging winnen,” aldus Cornelis.

“Toen we dan 1-0 achterkwamen, hadden wij het inderdaad erg moeilijk om kansen te creëren. KVO speelde ook goed georganiseerd, het is niet evident om hier iets te komen rapen,” complimenteerde hij de Kustboys nog.

Klassement

De Vereniging staat nog steeds op een mooie negende plaats. Anderzijds, is deze nul op negen niet zonde na de 14 op 18 waarmee de heenronde werd afgesloten? “We hadden hier een puntje moeten wegkapen ja, maar het is anders uitgedraaid.”

In de buik van de rangschikking komt alles nu wel vrij dicht op mekaar te staan. "De meeste ploegen onder ons hebben ook verloren, dus er verandert niet veel in de stand. Maar we moeten wel zo snel mogelijk nog een zestal punten pakken, dan zijn we zo goed als zeker dat we veilig zijn.”

En daar kan volgende week mee gestart worden tegen hekkensluiter Bergen, dat gisteren wel Zulte-Waregem op een gelijkspel hield.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties