België in pot 2 in voorrondes EK 2016

België in pot 2 in voorrondes EK 2016
Foto: © SC

Bij de WK-loting vorige week waren we nog reekshoofd, maar als we in de potten gaan op weg naar het EK 2016 zullen we maar in de tweede pot terechtkomen. Een echt probleem is dat echter niet. Een reconstructie:

Voor het WK was enkel de FIFA-ranking van tel, terwijl de UEFA rekening houdt met de resultaten op weg naar de WK's van 2010 en 2014 en het EK 2012. En daar doet België het beduidend minder: we zijn slechts het vijftiende Europese land.

Dus als de EK-kwalificatiegroepen op 23 februari volgend jaar worden geloot in Nice, zal België amper in pot twee zitten. We ontmoeten dus naar alle waarschijnlijkheid een van de reekshoofden (Spanje, Duitsland, Nederland, Engeland, Griekenland, Bosnië-Herzegovina, Italië, Portugal of Rusland). 

Maar het EK 2016 in Frankrijk wordt met 24 in plaats van 16 landen georganiseerd, dus gaan de beste twee ploegen uit elke poule door naar het Europees kampioenschap. Bovendien zullen ook nog enkele teams die derde zijn geworden in hun poule via barrages naar het EK kunnen. Dat België zich geen zorgen hoeft te maken, is dan ook duidelijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties