Broos: "Van Buyten is een voorbeeld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Broos: "Van Buyten is een voorbeeld"
Foto: © SC

Vanavond speelt Bayern in eigen huis tegen Manchester City. Inzet is de groepswinst in groep D. Of Van Buyten zal meespelen is nog maar de vraag. Analist Hugo Broos doet alvast zijn hoedje af voor zijn prestaties.

"Ik verwacht Van Buyten vanavond niet aan de aftrap", opende Broos aan de redactie van voetbalkrant.com. "Hij speelt naar mijn mening iets te weinig, zowel in de competitie, in de beker als Europees. Maar dit is ook logisch al je in zo'n wereldploeg als Bayern München terecht komt", vindt Broos.

Toch heeft hij ook veel respect voor de prestaties van 'Big Dan': "Hij is op en top prof, een voorbeeld voor velen. Ik zeg chapeau voor zijn carrière, er zijn maar weinigen in Belgen die dit parcours kunnen voorleggen. Hij heeft er het maximum uitgehaald."

"Chapeau voor zijn carrière, er zijn er maar weinig in België die dit parcours kunnen voorleggen"

Ook over de Rode Duivels is Broos duidelijk: "Wanneer iedereen fit is, wordt het ook daar moeilijk voor Daniel Van Buyten om een basisplaats te veroveren. Maar hij is er altijd klaar voor wanneer er blessures en/of schorsingen zijn en helaas zijn die er altijd. Ik verwacht dus dat hij in Brazilië speelminuten zal krijgen."

Tot slot licht hij zijn licht schijnen over de wedstrijd van vanavond. "Als Bayern het niveau van de laatste weken haalt, en het kan zich blijven ontwikkelen, zijn er maar weinig ploegen die deze sneltrein kunnen stoppen. De vraag is of ze voluit zullen gaan vanavond, al blijven het Duitsers, die willen namelijk altijd winnen", besloot de ex-trainer van onder andere Club Brugge en Anderlecht.

Van Buyten, 76-voudig Belgisch international, speelde gedurende zijn rijkgevulde loopbaan voor respectievelijk Charleroi, Standard, Marseille, Manchester City, Hamburg en Bayern München. Met de laatste club won hij vorige jaar 'The Treble': Titel, beker en de Champions Leauge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties