Wat staat er nog op het spel in Champions League?

Wat staat er nog op het spel in Champions League?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor Anderlecht staat er vanavond niets meer op het spel, maar voor een aantal andere teams des te meer. Wie zien we ook na de winterstop nog aan het werk in het kampioenenbal?

Groep A: Manchester United scherprechter

In groep A gaat de strijd om de tweede plaats tussen Shakhtar Donetsk en Bayer Leverkusen. De ploeg uit Oekraïne heeft momenteel een puntje meer dan de Duitsers en staat er dus het beste voor.

Maar: Donetsk moet op bezoek bij het al geplaatste Manchester United, terwijl Leverkusen in en tegen het al uitgeschakelde Sociedad aan de bak moet. Als de Oekraïners verliezen, heeft Leverkusen aan een punt zelfs genoeg.

Manchester United wil - bij monde van David Moyes - zeker niet verliezen. "We willen de groepswinst", aldus de trainer. En bij verlies gaat dat op basis van onderlinge duels alsnog naar Shakhtar.

Groep B: Juventus op zoek naar tweede plek

Real Madrid heeft zijn ticket voor de volgende ronde al beet en is ook al zeker groepswinnaar. Daar kan Kopenhagen mogelijk van profiteren om in eigen huis alsnog Europa League-voetbal na Kerst proberen af te dwingen.

Galatasaray en Juventus maken normaliter onder elkaar uit wie de tweede plek in de poule pakt, de Oude Dame heeft genoeg aan een puntje in Turkije om zeker te zijn.

Groep C: Anderlecht scherprechter?

Anderlecht aast op revance tegen Olympiakos voor de 0-3 nederlaag in eigen huis. En wie daar van zou kunnen profiteren is Benfica, dat tegen het al geplaatste PSG zich naar de tweede plaats kan proberen spelen.

Als de Grieken winnen, zijn ze altijd zeker van de tweede stek na PSG. Benfica moet een beter resultaat boeken dan Olympiakos om tweede te worden.

Groep D: Wie groepswinnaar?

In Groep D is er enkel nog spanning voor plek 1-2 en 3-4 onderling. En dan nog: Manchester City moet in Bayern beter doen dan de 1-3 uit de heenwedstrijd om alsnog groepswinnaar te worden.

Plzen verloor op speeldag 2 in en tegen CSKA Moskou met 3-2. Een thuiszege kan de Tsjechen dus nog een stekje in de Europa League opleveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties