Reactie Bossut: "Schuld niet in schoenen Duplus schuiven"

Bossut: "Schuld niet in schoenen Duplus schuiven"
Foto: © SC

Zulte Waregem zag gisteren de Europese droom uiteenspatten. De vice-kampioen ging met 0-2 onderuit tegen Rubin Kazan. "Ik weet eigenlijk niet of het aan ervaring lag."

Cédric De Volder in Brugge

Rubin Kazan kneep Essevee in het slotkwartier dood met twee doelpunten. De ontgoocheling overheerste bij de fusieclub, maar Sammy Bossut maakte na afloop een eerlijke analyse. "We hebben er alles aan gedaan om de drie punten in Brugge te houden. Maar eens die strafschop tegen de touwen vloog, wist ik dat het voorbij was."

Vooral de strafschopfase zorgde voor stof tot napraten. Waarom ging Frédéric Duplus op die positie in godsnaam in de tackle? "Ik wil de schuld niet in de schoenen van Duplus schuiven", gaat de doelman verder. "Ik neem die jongen dan ook niets kwalijk. Hij doet zijn stinkende best op een positie die eigenlijk niet de zijne is. Maar goed, op die plaats moet je beseffen dat je een strafschop kan veroorzaken."

"Neem Duplus niets kwalijk"

"Een beetje meer vertrouwen in de verdediging was misschien meer op zijn plaats", lacht Bossut. "Die aanvaller komt misschien één op één met mij en dan ben ik zeker niet kansloos. Maar die beslissing valt natuurlijk ook in een fractie van een seconde. Ik weet er alles van als doelman, hé."

Zulte Waregem verspeelde de kwalificatie niet alleen in de laatste partij. Toch waren de jongens van Francky Dury er enorm dichtbij. "Onze aanvallers speelden niet intelligent genoeg", besluit Bossut. "We liepen ons telkens vast in die Russische muur. Het ontbrak ons een beetje aan die typische grinta. We lieten een mooie kans liggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties