Negatief record voor kaartenpakker Ramos

Leander Mespreuve
| 6 reacties
Negatief record voor kaartenpakker Ramos
Foto: © SC

Real Madrid speelde gisterenavond 2-2 gelijk op het veld van Osasuna. Het verliest niet alleen twee punten op het leidersduo Atletico Madrid en Barcelona, Sergio Ramos moest opnieuw vroegtijdig van het veld met een tweede gele kaart, een negatief record.

De cijfers van Ramos spreken niet echt in het voordeel van de Spaanse verdediger. Het was zijn vierde uitsluiting van het kalenderjaar, zijn achttiende uitsluiting in anderhalf jaar tijd. Met een totaal van 127 gele kaarten uit 362 optredens heeft de Spaans international een triest record in handen bij de Koninklijke.

Volgens de Spaanse media gaat Real Madrid in beroep tegen de rode kaart. “Ramos maakte twee overtredingen, en werd tweemaal bestraft. Bovendien waren het duels om de bal”, benadrukte collega Diego Lopez. Hij kreeg opnieuw de voorkeur op Madrid-boegbeeld Iker Casillas.

Ancelotti heeft alvast kopzorgen, want naast Ramos moet hij ook Pepe missen in de volgende wedstrijd tegen Valencia. De Portugees  - ook bekend voor zijn harde spel – pakte zijn vijfde gele kaart en moet dus noodgedwongen een weekje op de strafbank zitten. Raphaël Varane werkt achter de schermen aan zijn herstel, waardoor Nacho Fernandez en Arbeloa hoogst waarschijnlijk het nieuwe central duo zullen vormen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties