Cercle draait rustig seizoen: "Blijven werken en dat heeft zijn vruchten afgeworpen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Cercle draait rustig seizoen: "Blijven werken en dat heeft zijn vruchten afgeworpen"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge doet het dit seizoen pakken beter dan afgelopen jaar. Op enkele versterkingen na, staat er nagenoeg dezelfde kern, maar wat is dan het verschil met vorig jaar? Voetbalkrant.com vroeg het aan Frederik Boi.

Sinds Lorenzo Staelens het roer overnam gaat het steeds beter met De Vereniging. Zelf werkt Staelens liefst in de luwte, maar Boi heeft niets dan lof voor zijn coach. “De manier van trainen is helemaal anders dan onder de vorige trainer (Foeke Booy, nvdr.).”

"Het aandeel van Staelens is groot"

“De beleving is anders en we hebben op het juiste moment een reeksje neergezet. Bovendien zijn we niet in paniek geraakt na een iets mindere start. We zijn rustig blijven verder werken en dat heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen.”

Hoe groot is het aandeel van een coach als Lorenzo Staelens dan? “Zijn aandeel is zeker groot. Maar hij loopt niet te koop met zijn manier van werken. Het liefst van al werkt hij uit de schijnwerpers. Dat hij met lof strooide voor zijn technische staf typeert hem dan ook”, aldus Boi.

"We waren al in enkele wedstrijden te laks"

De Bruggelingen staan vlak voor de jaarwisseling op een veilige negende plaats. Blijft de focus dan, of wordt het nu en dan al wat makkelijker opgenomen? “We staan veilig, dat is een feit. Ik denk dat we het in de voorbije wedstrijden al af en toe te laks hebben opgenomen. Vooral tegen KV Oostende en Lierse zat er absoluut meer in. Maar goed, het belangrijkste is dat we een rustig seizoen draaien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties