Kompany scoort opnieuw en haalt het van Mignolet

Caroline Tonnelier
| 21 reacties

Ook Simon Mignolet en zijn ploegmaats bij Liverpool zijn er niet in geslaagd Manchester City af te stoppen. The Citizens haalden op eigen veld een nipte overwinning, mede dankzij een doelpunt van Kompany.

Manchester City begon het best aan de wedstrijd, met onder meer een vroege kopbal van Navas op de paal. Na ongeveer een kwartier herstelde Liverpool zich en het waren de bezoekers die de score openden. Coutinho bracht The Reds in de 24e minuut op voorsprong.

Gelijkmaker van Kompany

De thuisploeg reageerde en het was niet lang wachten op de gelijkmaker. Vincent Kompany scoorde voor de tweede wedstrijd op rij. Net na het halfuur bracht hij City met een kopbal langszij. The Citizens mochten zelfs nog met een voorsprong gaan rusten. In blessuretijd maakte Mignolet geen al te beste beurt bij de 2-1 van Negredo.

Na de pauze kregen beide teams een aantal mogelijkheden, maar echt grote kansen vielen er niet te noteren. Liverpool vond geen opening in de defensie van de thuisploeg en moest dan ook met lege handen naar huis terugkeren. Het zakt zo weg naar de vierde plek, terwijl Manchester City opgerukt is naar de tweede stek op één punt van Arsenal.