Kan Batshuayi uitgeleend worden? Ja! Heeft Standard iets te zeggen? Ja!

Kan Batshuayi uitgeleend worden? Ja! Heeft Standard iets te zeggen? Ja!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bon, gewoon even voor de duidelijkheid: hoe zit het nu met Michy Batshuayi? Wat is er mogelijk en wat niet? Want van overal duiken ineens geruchten op dat Standard niets in het verhaal te zeggen heeft, dat een uitleenbeurt naar Anderlecht niet mogelijk is of andere veronderstellingen.

Gewoon voor de duidelijkheid: in voetbal is alles mogelijk als je aan de onderhandelingstafel tot de juiste overeenkomsten komt. Dat werd ons bevestigd door een topmanager. Ja, er staat een opstapclausule van acht miljoen euro in het contract van Batshuayi, maar Standard moet wel onderhandelingen aanknopen met een club die de som op tafel wil leggen.

Dan gaat het om doorverkoopvergoedingen, extra centen bij een bepaald aantal doelpunten, jeugdopleidingvergoeding,... noem maar op. Als de Rouches beslissen om met een bepaalde club niet aan tafel te gaan zitten, is dat ook zo. En dus kan Standard wel degelijk in het contract bij een verkoop laten opnemen dat de jeugdinternational niet mag uitgeleend worden aan een Belgische club.

Maar als een bepaalde club extra euro's op tafel legt om zo'n constructie wel mogelijk te maken, zal ook Standard waarschijnlijk plooien. Zeker als Batshuayi zelf te kennen geeft te willen vertrekken, want in deze heeft ook de speler een serieus zegje te doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties