Mitrovic is goed als "Anderlecht op de helft van de tegenstander speelt"

Mitrovic is goed als "Anderlecht op de helft van de tegenstander speelt"
Foto: © SC

Aleksandar Mitrovic wisselt goede met slechte prestaties af. Tegen Zulte Waregem woog hij wel negentig minuten lang op de verdediging en je zag ook dat de Serviër zich goed in zijn vel voelde. Het verschil wordt uitgelegd door Tom Boudeweel.

Mitrovic is wisselvallig, maar dat kan niet enkel aan zijn jeugdigheid toegeschreven worden. Ook de manier waarop Anderlecht voetbalt is belangrijk. "Als Anderlecht de tegenstander op eigen helft drukt, zie je dat die jongen tot zijn recht komt", aldus Tom Boudeweel bij Voetbalkrant.com. "In de Champions League zag je dikwijls dat hij moederziel alleen vooraan stond. En dan heeft hij niet de snelheid om vanuit de middencirkel tot aan het doel te geraken."

Tegen Essevee was Mitrovic wel in zijn sas. "Hij heeft daar een paar acties gehad waarvan ik zeg: 'super gedaan'. Ook zijn balaannames waren goed. In de eigen competitie moet Anderlecht - zeker thuis - dominant voetballen en dan zal Mitrovic ook beter spelen . Zelfs met die jeugdige spelers moeten ze daarvoor het talent hebben. En in de zestien is Mitrovic een killer. Als je als verdediger in zijn rug zit, kom je er niet meer over", zegt Boudeweel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties