"Nu De Sutter er niet is, smijten ze met voorzetten"

"Nu De Sutter er niet is, smijten ze met voorzetten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was gênant gisteren om Club Brugge-speler te zijn. Heel het stadion maakte zich vooraf op voor een kerstfeestje en de bijbehorende dolle momenten op het veld, maar uiteindelijk werd het eerder een calvarietocht voor het blauw-zwarte legioen.

Door Johan Walckiers

Sporza-commentator Tom Boudeweel volgde gisteren de wedstrijd en heeft daags nadien nog steeds rillingen van het spel dat Club tentoonspreidde. "De spelers voerden gewoon niet uit wat Preud'homme hen had opgedragen", aldus Boudeweel bij Voetbalkrant.com. "Nu De Sutter er niet is, beginnen ze met voorzetten de zestien in te smijten. En die belandden allemaal perfect in de handen van Coosemans."

Voorzetten naar Mémé Tchité halen dezer dagen immers blijkbaar weinig uit. "Op Gent was hij al niet goed, maar dat werd nog met de mantel der liefde bedekt. Maar tegen Waasland-Beveren was hij weer ronduit slecht. Niet normaal! Al kan ik er nu wel geen enkele aanduiden die echt goed was."

"Michel Preud'homme wil altijd de tegenstander uit zijn kot lokken. Profiteren van de ruimte in de rug, met de flanken Sobota en Lestienne, en met de lopende jongens Odjidja en Jorgensen. Vorige week tegen Gent werkte dat perfect, nu kwam WB niet en dan zie je beperkingen. Zeker zonder luchtmacht in de 16."

"De spelers wilden liefst onder de grond kruipen"

En Boudeweel legt ook de vinger op de wonde. "Odjidja moet daar het spel gaan verdelen, maar die kan dat niet zo hoog. Hij is een zes die als verdedigende middenvelder wel het spel kan dirigeren, maar niet als tien."

Het resulteerde in een fluitconcert voor de eigen ploeg. "Jammer voor de mensen die zoveel werk in die organisatie gestoken hebben. En eigenlijk was het wel leuk hoor. Het licht ging uit en al die blauwe lichtjes van die kerstmutsen gaven een 'Night of the Proms-gevoel'. Maar ja, als je dan net uitgefloten bent en je moet daar in die middencirkel blijven staan als speler... Die jongens wilden liefst onder de grond kruipen en zo snel mogelijk gaan douchen."

En Boudeweel verwacht dan ook blauw-zwarte actie tijdens de winterstop. "Het valt te zien hoe lang De Sutter out is, maar ik denk wel dat ze een afwerker gaan halen. Daar ontbreekt het nu aan. Ik denk ook dat ik weet wie het is, maar daar ga ik nog niets over zeggen", lachte Boudeweel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties