De Grote Voetbalenquête: Waar blijft KAA Gent?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
De Grote Voetbalenquête: Waar blijft KAA Gent?
Foto: © SC

De voorbije weken schotelde Voetbalkrant.com de lezers een enquête voor. De komende dagen stellen we de resultaten voor. Vandaag houden we een licht tegen het niveau in onze pintjesliga.

Onze enquête werd door meer dan 3.000 lezers opgepikt en ingevuld. Hoe denkt u over onze competitieformule? Welk team maakte de voorbije maanden het meeste indruk? En kunnen de youngsters hun opmars blijven doorzetten?

En dan kunnen we natuurlijk niet rond het play-offsysteem. Ten tijde van de invoering werd – met Ivan De Witte op kop – geopperd dat ‘het nieuwe systeem’ het niveau van het Belgisch voetbal danig zou opkrikken. Iets meer dan de helft van onze lezers vindt die stelling larie en apekool. Ook De Buffalo’s – destijds bij de fans ook al de vurigste aanjagers – hebben hun kar in de tussentijd gekeerd.

De voorbije twee seizoenen kwamen een pak jongeren op de poorten van het profvoetbal kloppen. Dennis Praet, Michy Batshuayi en Brandon Mechele pakten hun kansen en groeiden uit tot sterkhouders bij hun clubs. Tachtig procent van onze lezers is er dan ook van overtuigd dat die opmars stand zal houden. De fans van RSC Anderlecht – waar de laatste jaren toch een ware evolutie is in gang gezet – zijn er zelfs quasi unaniem van overtuigd dat Neerpede nog een aantal witte konijnen heeft lopen.

Vooral van KAA Gent hadden onze lezers een pak meer verwacht. De Buffalo’s spelen dan wel in een voetbaltempel, maar blijven ondertussen al twee seizoenen onder de radar. Momenteel kamperen de blauwhemden op een achtste plaats, maar kunnen ze play-off I eigenlijk al op hun buik schrijven. Twintig procent had dan weer meer verwacht van Anderlecht, maar de hoofdstedelingen staan toch mooi op een tweede plaats.

De Rouches wisten de voorbije maanden dan weer zo’n veertig procent van ons lezerspubliek te overtuigen. Een verrassende tweede plaats is dan weer weggelegd voor KRC Genk. Ondanks de recente malaise gelooft de Belgische voetbalfan nog in de troepen van Mario Been. Deze resultaten hebben echter een korreltje zout nodig. Supporters van de respectievelijke clubs stemden vanzelfsprekend voor hun eigen helden.

Voetbalkrant.com liet deze resultaten analyseren door Jens Naessens. Wil jij weten wat de flankaanvaller van Zulte Waregem te zeggen heeft? Hou dan zeker onze site in de gaten!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties